Kwaliteiten bedrijfsmantelzorger

De kwaliteiten van een bedrijfsmantelzorger.

De inzet van een interim manager kan een oplossing zijn indien in een bedrijf de tijd ontbreekt (oplossing capaciteit) of als er onvoldoende ervaring is met het veranderen van de organisatie en/of de benodigde expertise ontbreekt. De interimmer is eigenlijk de mantelzorger voor de organisatie. En dat vraagt om specifieke kwaliteiten en vaardigheden.

De Top 10 kwaliteiten die je als bedrijfsmantelzorger nodig hebt:

  1. Jouw grootste vaardigheid is luisteren en aanvoelen wat er speelt. goed kunnen luisteren, maar ook snel de juiste conclusies kunnen vormen.
  2. Je bent in staat om een echte verbinding te maken met de mensen waar je mee werkt. Alleen een betrokken man of vrouw kan ontdekken wat er echt nodig is en dat vervolgens voor elkaar krijgen.
  3. Je kunt medewerkers op een inspirerende en samenwerkende manier aansturen, wat resulteert in sterke teamdynamiek.
  4. Je kunt operationele uitdagingen omzetten in tactische en strategische oplossingen. Je bent iemand die meedenkt en met slimme oplossingen komt. Iemand die een complexe situatie snel en tactvol kan doorgronden.
  5. Je brengt de organisatie verder door jouw vermogen om iets in gang te zetten gebaseerd op goede communicatieve vaardigheden en jouw stimulerende en verbindende manier van leiding geven aan alle medewerkers.
  6. Je bent resultaatgericht en jouw acties en beslissingen zijn gericht op het realiseren van concrete doelen.
  7. Bij jou staat actie centraal. Je kunt goed verbeterpunten identificeren, maar je zet ook de stap naar uitvoering.
  8. Je bent een bekwame, enthousiaste en integere persoon die het belang van de opdrachtgever voorop zal zetten.
  9. Je bent betrokken, maar hebt ook de afstand om de veranderingen objectief te kunnen begeleiden. Complexe knelpunten worden vanuit een groter perspectief en met een frisse blik opgepakt.
  10. Je bent trots op blijvende verbeteringen die met en voor de opdrachtgever zijn behaald.

Want daar word ik blij van.
Klussen.
Om iets moois te maken.

Steven Luttikhuis

Kwaliteiten bedrijfsmantelzorger